București, 26 Noiembrie 2016

CSU Craiova pierde la Iași, scor 2-1, într-un meci din etapa a 17-a

Iasi-Craiova-2-1

CSU Craiova este învinsă la Iași de echipa locală CSM Poli Iași, scor 2-1, într-un meci al etapei a 17-a, disputat vineri. Rezultatul avantajează pe FC Steaua, care are șansa să se distaneze la 6 puncte în clasament, având duminică meci acasă cu FC Botoșani.

Iașiul a deschis scorul prin Alexandru Ciucur, în minutul 5, pentru ca să se vadă egalată în ultimul minut al primei reprize, autorul golului Băluță. Golul victoriei a fost marcat de Lucas Bole, în minutul 72, din penalty.

Craiovenii au ratat multe situații de gol în acest meci, în minutul 15, prin Băluță și în minutele de prelungire ale meciului, prin Rambe și Danale. În minutul 28, Crețu putea să înscrie în propria poartă, dacă Grahovac nu era atent.

După acest eșec, antrenorul echipei craiovene, Gheorghe Mulțescu, a declarat la televiziunea Digi, următoarele: "În primul rând, vreau să spun că, am întâlnit o echipă foarte motivată, disperată după puncte, fiind într-o situație delicată. Iașiul este o echipă cu jucători buni, nu știu în ce conjunctură au ajuns aici în clasament, dar o echipă care a jucat și în Europa League. Majoritatea echipelor când joacă cu noi, se blochează, închid culoarele. Am încercat să-i desfacem. Am avut ocazii, pe linia porții, din doi metri. Dacă nu poți să înscrii din doi metri sau cu capul din 6 metri, este clar că nu poți să ai pretenții și să mai faci și penalty, când erai la cârma jocului."

"Dacă în meciul trecut nu a fost penalty, de nicio culoare, dimpotrivă astăzi a fost penalty clar. Pe Kay, nu l-am folosit astăzi, pentru că a greșit la meciul anterior, la faza penalty-ului. Lotul nostru este unul mic, de numai 14 jucători, care i-am rulat. Ei au dus greul și tot ce am realizat până acum", a spus în încheiere Gigi Mulțescu.

Autor, Alexandru Neață