logo logo
Fotbal flash

CFR Cluj pierde partida cu Farul și joacă finala barajului de Conference League cu FCU Craiova

29 mai 2023

 

Card image

Ultimele jocuri ale etapei a 10-a, disputate duminică, de la aceiași oră, CFR Cluj v Farul și U Craiova v Sepsi, s-au încheiat cu înfrângeri ale echipelor gazde, care se luptau pentru locul de baraj pentru Conference League. Jocul rezultatelor o trimite pe CFR Cluj la barajul ce se va disputa pe 3 iunie, împotriva echipei FCU Craiova, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Deși erau Campioni cu o etapă înaintea finalului de sezon, antrenorul echipei Farul a trimis în teren cel mai bun 11, nemenajând titularii care au evoluat în ultimele meciuri. Victoria echipei Farul este una meritată, deși au ratat un penalti, la scorul de 1-1, în minutul 45, prin Louis Munteanu, golul victoriei a fost marcat tot din penalty, de același Louis Munteanu, minutul 61.

În minutul 15, Birligea reușea să marcheze, cu un șut din 15 metri, din pasa lui Petrila. Farul a reușit să egaleze în minutul 42, prin Louis Munteanu, cu un șut la vinclul porții lui Scuffet, din afara careului. La faza penalti-ului în care s-a marcat golul victoriei, se observă un fault în atac pe reluările de faze, asupra lui Burcă, nesancționat, apoi fundașul echipei CFR Cluj a comis faultul de penalty asupra lui Munteanu.

Echipa CFR Cluj a jucat crispat în special în repriza secundă, cu multe pase la adversar, singura mare ocazie de gol fiind în minutul 65, atunci când Boateng a trimis mingea în bara porții lui Buzbuchi. O altă fază în care se aștepta mai mult de la fanii CFR-ului, a fost în minutul 83, când Krasniqi a executat o lovitură liberă din afara careului destul de neglijent, mingea trecând cam mult peste poartă.

La finalul partidei a ieșit un fel de scandal, între componenții celor două echipe. Cei de la CFR Cluj în frunte cu antrenorul Dan Petrescu și-au acuzat adversarii pentru victoria obținută, fundașul Burcă primind și cartonașul roșu. Depinde ce a mai scris în raportul de arbitraj centralul Marcel Bârsan și observatorul partidei în raportul de joc..

Declarația antrenorului echipei Farul, Gheorghe Hagi, după victoria cu CFR Cluj

La finalul partidei, antrenorul echipei Farul, Gheorghe Hagi, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Acesta este sportul, întotdeauna unul este dezamăgit, celălalt este fericit, n-avem ce face. Din păcate, fiecare vrea să câștige. Am făcut un an fantastic, incredibil și suntem fericiți, acesta este sportul și așa se câștigă un respect, cum am făcut tot anul. Ne-am văzut de drumul nostru, de obiectivele noastre și am ajuns unde trebuie. Aici ne-am depășit și am făcut un sezon incredibil, în care nimeni, nici cei de acasă nu credeau în toate astea. Acum am încheiat și cu acest meci, am avut șansă, noroc mult și înseamnă că tot anul a fost bun pentru noi.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Cu un singur punct obținut din ultimele trei jocuri, CFR Cluj este la 7 puncte în spatele Farului

 

Card image