CFR Cluj părăsește cu fruntea sus Europa League, după dubla cu Sevilla și după decizia controversată a VAR

București, 28 Februarie 2020

../Imagini-02-2020/Sevilla-CFR-0-0.jpg

Joi, pe stadionul Ramón Sánchez Pizjuán din Sevilla, în returul partidei din 16-zecimile Europa League, Sevilla și CFR Cluj au terminat la egalitate, scor 0-0, iar spaniolii se califică mai departe în optimi, urmare a golului marcat în deplasare. CFR Cluj părăsește astfel competiția cu fruntea sus, deși putea foarte bine să se califice meritat, dacă VAR nu anula golul marcat de Alexandru Păun, în minutul 83.

Arbitrul de centru din Letonia, Andris Treimanis, nu s-a deranjat cel puțin să urmărească monitorul și să revadă faza premergătoare golului, atunci când a Traore a comis un henț involuntar.

CFR Cluj a făcut față cu greu debutului furibund de meci al Sevilliei, ce a durat 20 minute, după care a început să echilibreze jocul și să pună probleme în atac.

În primul minut al prelungirilor, Bordeianu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Mai putem nota accidentarea la cap a lui Andrei Burcă din minutul 15, fiind nevoit să solicite schimbarea după cca. 10 minute.

Declarația tehnicianului echipei CFR Cluj, după eliminarea din Europa League

Supărat de decizia luată, după decizia VAR, la golul anulat echipei CFR, antrenorul Dan Petrescu a venit la conferina de presă cu regulamentul în mână, spunând: „În primul rând, nu vorbim de un meci dramatic, este vorba că am dat gol valabil. Eu am aici regulamentul și vi-l citesc: Nu se consideră că s-a comis o abatere, atunci când mingea atinge mâna unui jucător, ricoșând direct din capul, corpul sau piciorul unui adversar aflat în apropiere. Nu a fost niciun henț, arbitrul trebuia să se ducă, să se uite la VAR, el știa regulamentul, plus nu te uiți la VAR decât dacă este o fază ușoară. Golul a fost anulat pe nedrept și calificarea Sevilliei nedreaptă. În rest, nu mai am ce să mai zic. Nu se poate așa ceva. Băieții sunt foarte supărați, au alergat mult, n-au luat nicio primă, nu ne-am calificat. Am venit 4 ore cu avionul, plecăm iar 4 ore, dacă ne băteau cu 3-0, 2-0, asta este. Cine ne dă nouă această victorie înapoi? Păun plânge și acum, făcuse meciul vieții, dăduse golul carierei.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X