București, 15 Octombrie 2016

CFR Cluj învinge CSMS Iași, scor 1-0, în primul meci din etapa a 12-a

 

Etapa a 12-a din Liga 1, a debutat vineri cu partida disputată la Cluj, dintre CFR și CSMS Iași, încheiată cu victoria echipei CFR Cluj, care și-a dorit mai mult victoria. Elevii lui Vasile Miriuță au avut posesia de partea lor și au avut cele mai multe ocazii clare de gol. De cele mai multe ori, portarul Grahovac și-a salvat echipa de la o înfrângere și mai mare.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Nascimento, în minutul 59, din lovitură liberă de la 23 metri, obținută de Cristi Bud, la faultul lui Frăsinescu.

Andrei Cristea, putea să-și lase echipa în 10 jucători, la faultul grosolan din spate asupra lui Larie, în minutul 69. După numai un minut, Horj își răzbună coechipierul faultat de Cristea și îl faultează pe acesta, primind cartonașul galben.

Cu numai un meci pierdut în 12 etape și cu 6 puncte penalizare, CFR Cluj ocupă locul 5 în clasament, de play-off.

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Vasile Miriuță, a declarat după victoria cu 1-0, după meciul cu Iașiul, la televiziunea Digi, următoarele: "După această victorie meritată, am ajuns unde ne dorim cu toții, în primele șase. Cred că de când sunt aici, astăzi am jucat 60-70 de minute, cel mai bun fotbal, agresivitate, recuperare în jumătatea lor, pressing. Chiar țin să-i felicit pe băieți".

"Au avut și ei ocazii, dar astăzi am fost echipa mai bună și meritam victoria. Nascimento este un jucător minunat, de mare caracter și este tânăr, 22 ani. El, Nouvier, Horj, Gomelt, jucători de 21-22 ani, care cresc la noi, muncesc mult, își fac treaba foarte bine. Părerea mea, este că nimeni nu joacă la ora actuală, un fotbal mai bun ca noi, fără falsă modestie. Suntem cea mai bună echipă. Important este să menținem acest ritm și să muncim în continuare la fel ca până acum", a mai spus Miriuță.

Întrebat dacă poate emite CFR Cluj pretenții la titlu, Miriuță a spus: "Eu zic că, dacă ne calificăm în play-off și ne vom califica și cu 2-3 transferuri în iarnă se poate întâmpla orice", a spus Vasile Miriuță în final.

Autor, Alexandru Neață