București, 29 August 2019

CFR Cluj este învinsă de Slavia Praga, scor general 0-2, în play-off-ul UCL și va juca în grupele Europa League

../Imagini-007-2019/Slavia-CFR-1-0

Miercuri pe stadionul Eden Arena din Praga, în meciul retur al play-off-ului Champions League, CFR Cluj a fost învinsă cu același scor înregistrat și la Cluj, 1-0 și este eliminată din grupele Champions League. La partidă, au asistat 18500 spectatori. Totuși CFR Cluj, la fel ca și celelalte echipe învinse în play-off, vor juca în grupele Europa League, a căror tragere la sorți va fi vineri, de la orele 14:00.

Echipa CFR Cluj a început foarte bine partida, cu acțiuni de atac în mare viteză, cu pressing necruțător, dar totul a durat mai bine de un sfert de ceas, după care nu a putut ține ritmul și încet încet, jucătorii cehi au început să pună probleme apărării clujene. Încă o dată, la fel ca în meciul tur, s-a simțit lipsa jucătorilor experimentați din formația antrenaată de Dan Petrescu, cum ar fi Culio și Vinicius.

Singurul gol al partidei, a fost marcat de Jan Boril, în minutul 66, la un atac prelungit al cehilor, mingea fiind deviată de pe linia porții în plasă, de fundașul Mureșan.

Antrenorul echipei Slavia, Jindřich Trpišovský, a declarat după calificarea în grupele Champions League, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Îndrăznesc să spun că această echipă a intrat în istoria clubului Slavia. După ce a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Europa în sezonul trecut, au reușit să se califice în grupele Ligii Campionilor. Dacă ar trebui să spun un jucător cheie , acesta a fost portarul nostru Ondřej Kolář. Nu ne așteptam ca Bořil să marcheze, dar a fost în afară de portarul nostru, unul din cei mai buni jucători! Nu aș fi crezut niciodată că va înscrie într-un astfel de joc. Sunt foarte bucuros că a reușit să marcheze într-un moment atât de important."

De partea cealaltă, antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat conform aceleiași surse: „Miracolele nu pot fi realizate la fiecare două săptămâni - doar o dată pe an. Slavia a fost mai bună și mai solidă, dar am fi meritat mai mult. Portarul lor a fost fantastic în ambele reprize, omul decisiv în cele două meciuri, dar sunt mândru și fericit pentru tot ce am obținut. Sunt supărat, dar le-am spus jucătorilor că, dacă jucăm în faza grupelor Europa League, la fel cum am făcut și în această etapă de calificare, cu siguranță ne vom califica pentru etapele eliminatorii. Desigur, acest lucru depinde de echipele cu care vom juca în grupe, dar atingerea etapei de ieșire din grupele Europa League, ar trebui să fie obiectivul." 

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-007-2019/Celtic-CFR-3-4

 

Citește și: Minunea de care pomenea Dan Petrescu a venit! CFR se califică în play-off-ul Champions League

Campioana României, CFR Cluj a reușit marți o performanță deosebită, eliminând campioana Scoției, Celtic Glasgow, scor general 5-4 și se califică în play-off...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X