București, 14 Decembrie 2016

CFR Cluj, câștigă cu CSM Poli Iași, scor 2-0 și se califică în Sferturile Cupei României

CFR-Cluj-v-Poli-Iasi-2-0

Marți, s-au desfășurat primele trei partide din cadrul Optimilor Cupei României și se cunosc astfel, primele 3 echipe calificate pentru Sferturile de finală ale Cupei României: ACS Poli Timișoara; CSU Craiova și CFR Cluj.

În primul meci, disputat la Buftea, ACS Poli Timișoara învinge divizionara B, CS Afumați, scor 3-0. În cel de-al doilea meci, disputat la Buzău, CSU Craiova câștigă meciul cu o altă divizionară B, Dacia Unirea Brăila, scor 2-0.

În cea de-a treia partidă, în care s-au confruntat două echipe din Liga 1, disputată la Cluj, CFR a învins cu 2-0, echipa CSM Poli Iași, care venea neînvinsă după două etape în campionat.

Cristi Bud a deschis relativ repede scorul, în minutul 7, cu un șut cu capul. În minutul 73, la un minut după ce a fost introdus în teren, din postura jucător de rezervă, Dan Roman, revenit după o accidentare de lungă durată, marchează cu un șut din 4 metri.

Cea mai mare ocazie a ieșenilor a aparținut lui Piccioni, în minutul 70, atunci când a reluat cu capul din 8 metri, pe lângă poartă.

După meci, antrenorul echipei învinse CSM Poli Iași, Eugen Neagoe, a declarat la televiziunea Digi, următoarele: "Din păcate, am pierdut. Cred eu că, n-am făcut un joc rău, deoarece am avut multe momente, în care, le-am pus probleme celor de la CFR. La prima greșeală, am primit gol, practic la prima acțiune a celor de la CFR, după o neatenție mare pe faza defensivă, lipsă de marcaj la Bud."

"După acel gol, am încercat să revenim, am forțat, am și riscat în repriza a doua. Din păcate, noi am avut, ocazia lui Piccioni, care nu a reușit să marcheze. În schimb, noi am mai făcut o greșeală și practic le-am făcut cadou golul doi. Ne-am fi dorit să câștigăm în această seară și să mergem mai departe în Cupa României, dar din păcate, n-am reușit", a spus în încheiere, Eugen Neagoe.

Autor, Alexandru Neață