București, 13 Mai 2019

CFR Cluj câștigă al 5-lea titlu de campioană a României, cu o etapă înaintea încheierii campionatului

../Imagini-004-2019/CFR-Cluj-campioana-2019

CFR Cluj și U Craiova s-au confruntat duminică, în penultima etapă din play-off, scor final 1-0 și trupa condusă de pe bancă de Dan Petrescu, câștigă al 5-lea titlu de campioană al României. După meci, au fost decernate tricourile de campioni și medaliile, într-o atmosferă de sărbătoare, cu focuri de artificii, șampanie.

Singurul gol al partidei a fost marcat din penalty, în minutul 12, de Juan Culio. CFR Cluj a dominat prima parte a meciului și în afara golului, a mai avut o mare ocazie la șutul lui Bordeianu din minutul 25. În schimb, repriza a 2-a a aparținut echipei U Craiova, care a dominat jocul și a avut câteva situații clare de gol, prin Fortes, Cicâldău și Mateiu, în minutele 55, 73 și respectiv 79.

Locul 3 în clasament, care dă dreptul de participare al ultimei echipe în turul 1 preliminar al Europa League, este ocupat momentan de U Craiova, dar se va decide după ultima etapă, după întâlnirea de pe Ion Oblemenco, dintre U Craiova și FC Viitorul.

După decernarea titlului de campioni de către reprezentanții LPF, antrenorul Dan Petrescu, a declarat la televiziunea Telekom, următoarele: „Trofeul este frumos, mai bine să-l am aici decât să fie în altă parte și mai îmi doresc în continuare trofee. Chiar dacă acest trofeu nu este al meu 100%, cum a fost cel de anul trecut, sau cel de la Unirea Urziceni, până la urmă este un trofeu și trebuie împărțit cu ceilalți antrenori, care au muncit și ei, Edy Iordănescu, Conceicao și Alin Minteuan. Sper să ajungem în grupele Champions League, nu va fi ușor, dar noi vom încerca. În acest meci, noi aveam nevoie și de egal sau de victorie. Craiova în repriza a doua, a jucat foarte bine, merita un gol. N-au reușit să marcheze, probabil că dacă marcau, le era și lor mai ușor în meciul următor, dar ne făcea nouă viața grea în ultimele minute.”

„Eu am fost un fel de atacant al CFR-ului, pentru că, ceilalți antrenori au pregătit mingea să intre în poartă și eu trebuia să înscriu. Cel mai greu post în lume este să fii atacant. Dacă ratam două-trei goluri, adică două-trei meciuri, pierdeam tot și clar era vina numai a mea, pentru că am venit când echipa era pe primul loc. Toată lumea știe că în play-off se joacă pe trei puncte, în campionat se joacă pe un punct și jumătate. Momentele cheie au fost când eu am făcut 0-0 și cu Steaua și cu Craiova, dar am știut ce fac. Vreau să câștig și în ultima etapă. Sigur vor fi jucători neodihniți, care pleacă în vacanță de mâine. Un Culio, Vinicius, Țucudean, au nevoie de pauză, dar ceilalți jucători, vor merge cu mine să câștigăm meciul, pentru că vrem să terminăm campionatul cu fruntea sus”, a spus în încheiere Dan Petrescu. 

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-003-2019/CFR-Viitorul-3-1

 

Citește și: Șansele pentru un nou titlu, au crescut considerabil pentru CFR Cluj, după victoria cu FC Viitorul

Luni, în ultima partidă din etapaa 7-a, a play-off-ului Ligii 1, disputată la Cluj, formația CFR a învins cu scorul de 3-1, echipa FC Viitorul,...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X