CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1 cu Sevilla, în manșa tur a 16-zecimilor Europa League

București, 21 Februarie 2020

../Imagini-02-2020/CFR-Sevilla-1-1

Ținând cont de valoarea adversarului întâlnit, Sevilla o echipă ce se află pe locul 5, într-unul din cele mai puternice campionate din Europa, de trei ore câștigătoare a trofeului Europa League, putem spune că rezultatul final de 1-1, obținut de CFR Cluj în partida tur disputată joi, din 16-zecimile Europa League, este deosebit de important.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrecu, a pregătit foarte bine meciul, toate compartimentele au funcționat bine, întrucât, conform statisticilor, raportul șuturilor pe poartă, a fost de 1-2 în favoarea spaniolilor, cu toate că posesia a fost tot de partea acestora, 63-37.

Ciprian Deac, a reușit să deschidă scorul în minutul 59, dintr-un penalti, acordat după consultarea VAR, la un henț în careu. Sevilla a reușit egalarea, cu 8 minute înaintea fluierului final al partidei, prin Youssef En Nesyri, din pasa lui Luuk de Jong.

Declarația tehnicianului echipei CFR Cluj, după egalul cu Sevilla

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat în cadrul conferinței de presă de după meci, următoarele: „Este normal, ca după un joc cu Sevilla, să fii mulțumit cu un egal, dar când conduci cu 1-0 și practic adversarul, nu știu ce șut pe poartă a avut în prima repriză, iar în a doua repriză, Arlauskis nu a avut nicio intervenție, mi se pare. Când am jucat cu Unirea Urziceni, Arlauskis a avut vreo 20 de intervenții. Sunt foarte dezamăgit de golul pe care l-am primit. Și astăzi, băieții au jucat foarte bine, n-am ce să le reproșez, în afara fazei de la gol. Este o fază, pe care de doi ani de zile o lucrez cu ei și nu înțeleg ce-au făcut acolo, n-aveau voie să iasă la corner, trebuia să rămână în careu. Greșeala colectivă a fost pe un fond de oboseală. Nu știi când mai ai ocazia să joci în primăvara europeană.”

Legat de faza penalti-ului, acordat în urma consultării VAR, Dan Petrescu a declarat: „Nu înțeleg de ce a durat așa mult, a fost o fază clară. Dacă nu era VAR-ul, nu primeam penalti. La ultimele două meciuri de campionat, numai eu am cerut, de la clubul CFR, penalty la meciurile cu Viitorul și cu Gaz Metan. Dacă primeam penalty, aveam 4 puncte în plus și dacă aveam VAR, eram mult mai bine acum. De doi ani îmi doresc acest lucru, să fie VAR și în România. Toate țările civilizate au VAR acum.”

Autor, Alexandru Neață

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X