../Imagini-04-2020/Thorgan-Hazard.jpg

Dortmund învinge Schalke, scor 4-0 și se apropie la un punct de Bayern

București, 17 Mai 2020

Campionatul din Germania a fost reluat după pandemie, începând cu meciurile etapei a 26, disputate fără spectatori și cu respectarea strictă a regulilor convenite cu autoritățile. Pe stadionul Signal Iduna Park, formația locală Dortmund a învins destul de clar Schalke, scor 4-0 și se menține în continuare pe locul secund, cu 54 puncte, la un punct în spatele liderului Bayern, care are un joc mai puțin disputat.

Golurile au fost marcate de Erling Haaland, min 29 (atacant); Raphael Guerreiro, min 45 și 63 (mijlocaș) și Thorgan Hazard, min 48 (atacant). Cu 10 reușite, norvegianul echipei Dortmund, este al doilea marcator din actuala ediție de campionat, după Sancho, care are 14 reușite.

Reacții de după meci:

Michael Zorc, fost mijlocaș al echipei Dortmund, de 57 ani: "Cu toții suntem foarte ușurați după meci. Nu mai știam unde ne mai aflam, după acea pauză lungă. Nu pot decât să felicit echipa, au făcut o muncă extraordinară. Am meritat foarte mult victoria și am câștigat partida prin această diferență de scor foarte mare, este clar. Suntem foarte satisfăcuți."

Sebastian Kehl, fost mijlocaș al echipei Dortmund, de 40 de ani: "Sunt foarte mulțumit de rezultat, mai ales de modul în care l-am realizat. Jucătorii nu au avut ocazia să se antreneze în acest format, de foarte multă vreme, pe deasupra, mai aveam unul sau doi jucători accidentați. Echipa merită felicitată. A fost ciudat pentru băieți și se putea vedea asta la bucuriile de după goluri. Au venit la tribuna Sud după meci pentru a oferi aplauze suporterilor noștri care au văzut meciul la televizor".

Lucien Favre, antrenor Dortmund: "Am făcut o partidă bună, iar rezultatul este unul meritat. Cu toții suntem foarte mulțumiți. Nu știai unde trebuia să stai înainte de primul meci. Acesta este cazul fiecărei echipe."

Julian Brandt, atacant Dortmund, (toate reacțiile, conform site-ului oficial al clubului Dortmund), a spus: "Aș fi preferat, evident, ca meciul să se dispute în condiții normale. Toți trebuie să ne adaptăm. Dar într-o situație de genul acesta, trebuie să încercăm să vă aducem satisfacții. Și ne-a reușit uneori. Și ce este mai bine la reluarea campionatului decât cu o victorie? Am reușit bine, chiar dacă nu a fost perfectă, în special în a doua repriză, ar fi trebuit să încercăm să menținem nivelul ridicat, dar am reușit 3-0 relativ repede, iar meciul a fost ca și jucat, fiind în mâinile noastre. Spre sfârșit, am scăzut ritmul, datorită căderii fizice. Credem că am făcut un joc bun, după un timp atât de îndelungat. Putem să ne bazăm pe asta. ”

Autor, Alexandru Neață

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

P

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X