Fotbal flash-Welcome to my website

 

Blatter a declarat că va demisiona din funcția de președinte al FIFA

Blatter-demisieBucurești, 03 Iunie 2015. Președintele FIFA, Sepp Blatter va demisiona din funcția de președinte al FIFA, pe fondul unui scandal de corupție lărgită și a promis marți, că va solicita alegeri pentru un nou succesor.
În vârstă de 79 de ani, Blatter a fost reales pentru un mandat de cinci ani, vineri, la două zile după o criză de corupție care a izbucnit și șapte oficiali de fotbal au fost arestați în Zurich înainte de congresul FIFA.

Sepp Blatter, a declarat marți într-o conferință de presă, organizată în grabă la Zurich: "Nu pare ca acest mandat al meu să fie susținut de toată lumea fotbalului. FIFA are nevoie de o restructurare profundă."

Alegerile vor avea loc cândva între decembrie 2015 și martie 2016.

"Voi continua să-mi exercit funcția mea (până la noua alegere)", a spus Blatter, care părea încordat și serios, în timp ce citea o declarație în limba franceză, fără a răspunde la întrebări după terminarea mesajului.
Trei zile mai devreme, Blatter a fost sfidător, când respingea întrebările despre reputația FIFA și posibilitatea ca agențiile federale SUA, să caute arestarea sa.

Departamentul de Justiție al SUA a declarat că nu are de făcut nici un comentariu. Procurorul general, Swiss, a spus că Blatter nu a fost cercetat în Elveția.

Blatter a fost lăudat marți, de unul dintre cei mai mari adversarii ai săi, Michel Platini.

"A fost o decizie dificilă, o decizie curajoasă, iar decizia este corectă", a spus Platini, președintele UEFA, care nu a reușit să îl convingă pe Blatter săptămâna trecută să demisioneze înainte de alegeri, informeaza MSN.

Blatter a intrat in FIFA, în 1975 ca director tehnic pentru proiecte de dezvoltare, a fost promovat ca secretar general în 1981 și a petrecut 17 ani ca fiind mâna dreaptă a lui Joao Havelange (Brazilia), înainte de a fi ales pentru a conduce fotbalul mondial.

Blatter a promis în 2011, că poate să facă reformele de modernizare al fotbalului mondial, în timpul unei crize de corupție precedente, dar nu s-a întâmplat nimic.

Blatter, a dat din nou vina pe colegii săi din comitetul executiv, care au fost în mod repetat implicați în mită și corupție.
"Comitetul executiv include reprezentanți ai confederațiilor asupra cărora nu aveam nici un control, dar pentru ale căror acțiuni, FIFA este responsabilă", a spus el.

Noile alegeri, vor fi supravegheate de Domenico Scala, presedintele de audit și conformitate FIFA.

Scala a dat următoarea declarație: "Acesta este modul cel mai responsabil pentru a asigura o tranziție ordonată. Trebuie muncit mult pentru a recâștiga încrederea publicului."

Alexandru Neata

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.