București, 02 Noiembrie 2016

Barcelona pierde în deplasare cu Manchester City, scor 3-1

City-Barcelona-3-1

Pep Guardiola și elevii săi și-au pregătit bine temele, după înfrâgerea usturătoare administrată de Barcelona pe 19 Octombrie (scor 4-0) și au reușit marți să se revanșeze, câștigând cu scorul de 3-1.

Au marcat pentru "cetățeni", Gündoğan '39, '74 și De Bruyne '51, respectiv Messi, '21, pentru Barca. Per ansamblu, Barcelona a avut o posesie mai bună, însă au pierdut la capitolul șuturi pe poartă, datorită unui joc bine gândit de elevii lui Guardiola, care au reușit să anihileze pe Neymar, Messi sau Suarez.

În clasamentul grupei C, a Champions League, după 4 etape, conduc FC Barcelona cu 9 puncte, urmată de Man City, cu 7 puncte. Locurile 3 și 4 sunt ocupate de Mönchengladbach, cu 4 puncte și Celtic, cu 2 puncte.

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, a declarat după această victorie, conform BBC Sport, următoarele: "Ei au avut o perioadă uimitoare de 30 de minute, am avut multe probleme, dar primul nostru gol ne-a ajutat foarte mult. În a doua jumătate a meciului, am creat o mulțime de contraatacuri. Sunt atât de fericit pentru baieti, este prima dată când am bătut cea mai bună echipă din lume."

Managerul celor de la Barcelona, Luis Enrique, a spus: "Primele 40 de minute, au fost cele mai favorabile pentru noi, când am jucat împotriva rivalilor. După eroarea de 1-1, am avut un moment nepotrivit. Când recunosc în acest fel, este normal să treci printr-o perioadă mai proastă. Am sperat și am continuat să dominăm, dar nu am putut pune presiunea pe adversar. Noi am avut posesie mai bună. Nu am putut controla jocul în același fel. Astfel, primele 40 de minute ne-au aparținut și 50 au aparținut lor și scorul reflectă aceasta."

Autor, Alexandru Neață