București, 17 Mai 2018

Atlético câștigă trofeul Europa League, după ce a învins în finală Marseille, scor 3-0

Atletico-Madrid-cu-trofeul-Europa-League

Autor al două goluri, atacantul echipei Atlético, Antoine Griezmann, originar din Franța, a fost declarat omul meciului în finala Europa League, disputată miercuri laLyon, împotriva echipei Marseille. Griezmann a punctat în minutele 21 și 49, iar Gabi a stabilit scorul final, 3-0 în favoarea spaniolilor.

Pe Stade de Lyon, au fost prezenți peste 35000 fani ai echipei Marseille, care au aprins torțe pe parcursul partidei, fiind supravegheați de forțele de ordine, după ce stuarzii au fost depășiți de situația creată, în timp ce spaniolii au fost asistați de circa 10000 fani,

Diego Simeone, antrenorul echipei Atlético, a urărit meciul din tribună, fiind suspendat și pentru acest meci, ca și la precedentul din returul semifinalei cu Arsenal.

Atletico Madrid, echipa mai pragmatică, și-a dorit mai mult victoria, în timp ce Marseille, a avut și ceva neșansă, datorită accidentării lui Payet în minutul 32, când a fost înlocuit, a avut două mari ocazii de gol pe finalul meciului, prin Mitroglou, care a trimis mingea în bara transversală, minutul 81 și la șutul lui Amavi, minutul 84, atunci când portarul spaniol Mandanda, a respins cu destule emoții.

Atacantul lui Atlético, Antoine Griezmann, a declarat după meci, conform site-ului oficial al UEFA: "M-am străduit să trăiesc un astfel de moment de mai mulți ani, am plecat de acasă când aveam 14 ani, vom sărbători, familia mea este aici. Nu știu cum să descriu finalizarea la cel de-al doilea gol al meu, poate cu sânge rece."

Diego Simeone, antrenorul lui Atlético, a declarat conform aceleiași surse: "A fost un sezon provocator și cred că Europa League reprezintă mai mult decât un trofeu: este o victorie pentru tot ceea ce facem, pentru munca grea. Ne-am reinventat in această competiție. Împotriva lui Arsenal, în semifinale, am făcut un joc bun, așa cum am făcut din nou în seara aceasta."

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

Comentarii:

P

P

 

 

Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii