București, 20 Noiembrie 2016

Astra învinge la Craiova, scor 1-0, rezultat favorabil pentru FC Steaua

Teixeira-meci-Craiova-Astra_0-1

CSU Craiova, pierde meciul decisiv cu Astra, disputat duminică pe propriul teren și totodată șansa de a egala la puncte echipa de pe prima poziție, FC Steaua.

Astra, echipa mai matură în joc, s-a apărat exact, având în Cristi Săpunaru, un adevărat stâlp al apărării, mai mult, tot el a marcat singurul gol al meciului, din penalty-ul scos de Alibec, în minutul 25.

Penalty-ul dictat de centralul Hațeganu, a fost puțin cam ușor acordat, meritul este al lui Denis Alibec, care a știut cum să cadă, din contactul cu Kay.

Se mai cuvine să spunem despre centralul partidei, Ovidiu Hațeganu, că a fragmentat mult jocul, în loc să îl lase mai liber.

Cea mai mare ocazie de gol a craiovenilor, a venit în ultimul minut de joc, atunci când Bancu a șutat puternic pe colțul lung din 12 metri, iar Silviu Lung scoate formidabil, în corner!

Prin această victorie, Astra a acumulat 20 puncte, ocupând locul 10 în clasament, la numai trei puncte de un loc de play-off.

După meci, fundașul echipei Astra, Cristi Săpunaru, autorul golului din penalty, a declarat la televiziunea Digi, următoarele: "Am avut un meci greu, întâlnind una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, cu foarte mulți jucători tineri, mulți dintre ei sunt chemați și la Echipa Națională. Dacă nu mă înșel, este una dintre echipele care se va bate, până în ultima etapă la campionat. Pentru noi a fost ca o finală pentru a mai spera la play-off."

"Sunt fericit că am câștigat, ne-am văzut interesul, am luat cele trei puncte, nimic altceva. Trebuie să uităm că am fost Campioana României și să tratăm fiecare meci ca pe o finală, pentru că altfel nu putem să intrăm în play-off, acesta fiind principalul nostru obiectiv", a spus în încheiere Cristi Săpunaru.

Autor, Alexandru Neață