București, 09 Decembrie 2016

Astra Giurgiu se califică în 16-zecimile Europa League, de pe locul 2, din grupa E

Marius-Sumudica-nov-2016

După egalul de 0-0, scos pe Arena Națională, în meciul disputat joi cu AS Roma, Astra Giurgiu este singura echipă din România, care se califică în primăvara europeană, ținând cont că, FC Steaua a pierdut calificarea, după înfrângerea din deplasare cu Villareal, scor 2-1 (grupa L).

Este drept, că pe Astra a ajutat-o și jocul rezultatelor din grupa E, întrucât Viktoria Plzeň a învins pe Austria Viena, scor 3-2.

Luni la orele 14:00, reprezentanții echipei Astra, vor fi prezenți la Nyon, pentru tragerea la sorți a 16-zecimilor Europa League, etapă eliminatorie, care se va disputa în sistem tur- retur, în datele de 16 și 23 Februarie 2017.

După meci, antrenorul Marius Șumudică, cu ochii în lacrimi, și-a anunțat plecarea de la Astra, nemulțumit de problemele de la club din ultima perioadă, declarând la televiziunea Dolce, următoarele: "Le mulțumesc băieților, a fost un an și jumătate extraordinar. Nu mă mai convinge nimic să continui, indiferent ce se va întâmpla. Lipsa de respect din momentul de față, mă face să mă opresc. Am suportat, am avut o discuție astăzi cu dl Buduru și i-am spus ce îmi doresc în continuare. Am vrut să termin ok și să mergem mai departe. Din punct de vedere financiar, cred că mi-am făcut datoria, cred că am produs mai mult de 15 milioane de euro, pentru acest club și cred că ar trebui să fiu înțeles și să nu mi se pună piedici în a pleca."

"Vreau să mă duc să muncesc, undeva unde sunt respectat. Acum răbufnesc! M-au deranjat toate transferurile care s-au făcut, m-a deranjat că nu se dorește performanță în continuare. Am fost lăsați de izbeliște, în afară de dl Buduru și dl Coman, care au încercat să facă ceva și să supraviețuiască acest club. Noi tot am vândut, vindem, vindem, aducem bani, practic ne-am plătit singuri salariile și în continuare, ceea ce se întâmplă aici, este lipsă de respect crasă! Nu vreau să vorbesc cu patronul. Patronul este prea mare pentru mine, este un om care nu vrea să aibe dialog. Dacă dânșii vor să continuăm, fiindcă ne leagă o clauză, vom vedea ce vom face, dar îi voi trata și eu, așa cum mă tratează ei pe mine", a spus în încheiere Marius Șumudică.

Autor, Alexandru Neață