București, 19 Noiembrie 2015.

Angela Merkel: Am fost la fel de tristă ca și milioanele de fani, deoarece meciul a fost anulat

Cancelarul-Angela-MerkelCancelarul Angela Merkel a cerut germanilor să nu fie intimidați de amenințarea atacurilor islamiste, spunând în legătură cu alerta de securitate recentă, care a forțat oficialii să anuleze meciul de fotbal de marți al reprezentativei Germaniei împotriva Olandei.

Datorită îngrijorărolor de securitate care sunt la o cotă ridicată în Europa, după impuscaturile și atentatele cu bombă din Paris de vineri, care a ucis cel putin 129 de persoane, Cancelarul Angela Merkel împreună cu miniștrii de top, au avut o întrunire specială cu privire la această situație.

"Am fost la fel de tristă ca și milioanele de fani, deoarece meciul a fost anulat. Dar oficialii de securitate au luat o decizie responsabilă", a declarat Merkel într-o scurtă declarație.

"Acestea sunt decizii dificile, poate dintre cel mai dificile, având în vedere prioritățile contradictorii ale libertății și securității. Dar ieri a fost luată o decizie justă cu privire la securitatea pe stadion", a spus Merkel, conform Reuters.

Ministrul de Interne, Boris Pistorius a spus că au fost indicii de amenințare la adresa securității, în timpul zilei de marți. În cele din urmă, nu s-au făcut arestări și nici explozivi nu au fost găsiți.

Pistorius a încercat să liniștească publicul, declarând că situația de securitate din zona Hanovra sa stabilizat si nu există nici un semn că anumite obiective, ar putea fi ținte pentru un atac, lucru care ar putea îngrijora populația.

Alexandru Neata; img. Reuters

 

 

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.