București, 19 Decembrie 2018

Alexandru Tudor: „Cel mai mare defect pe care-l am este mândria!”

Alexandru-Tudor-Dec-2018

Încheind-uși recent activitatea de arbitru, după 28 de ani de activitate, Arbitrul Alexandru Tudor, în vârstă de 47 ani, și-a depănat unele amintiri din timpul activității de arbitraj, marți la televiziunea Digi, cu bune și cu rele, având o sete de comunicare nemaiântâlnită, având în vedere că pe timpul activității arbitrii nu au voie s-ă comunice cu presa.  

Ultima partidă în care a fluierat la centru, a fost cea din etapa a 20-a, dintre Concordia și Politehnica Iași, vineri 14 Decembrie, încheiată cu scorul de 6-3 în favoarea ieșenilor și de care s-a achitat cu brio.

Despre ultimul meci arbitrat, înaintea retragerii din cariera de arbitraj, cel de la Chiajna, Alexandru Tudor a spus: „Drumul meu la stadion era că, era să întârzii din cauza traficului, cum s-a întâmplat și cu alții care au venit la stadion. Au fost emoții foarte mari, chiar m-am gândit în trafic, tocmai acum să întârzii. Am venit cu o oră și jumătate înainte, în loc să vin cu două ore cum este regulamentar și-ți crește așa un pic nivelul adrenalinei. Aveam cu mine și unul dintre asistenți, cel care s-a retras împreună cu mine, Radu Iulian. Clar, a fost alt nivel de emoție decât la toate celelalte meciuri.”

Întrebat care au fost cele mai importante greșeli din cariera sa, Alexandru Tudor a spus: „Cele mai importante greșeli au provenit din greșita interpretare a vieții, din mândrie. Aveam un meci extrem de important, cred că era prima sau a doua etapă din retur, Steaua- CFR. Totul era brici, până la pauză și din momentul acela, mi s-a ridicat nasul, am avut senzația că sunt cel mai deștept, jocul este controlat, toată lumea mă respectă, sunt minunat, sunt extraordinar și a doua repriză, am avut senzația că sunt prea deștept pentru jocul respectiv. În momentul respectiv, am lăsat jocul și l-am rugat pe arbitrul de rezervă, m-am ocupat de detalii, am lăsat esența și am lăsat garda jos. I-am zis, ai grijă că antrenorul echipei oaspete stă în picioare și în clipa aceea, fundașul central dă pasă lungă, atacantul în careul celălalt, eu în jumatea aceasta, la revederci! 50 de metri de fază, nu vezi nimic și s-a făcut praf jocul într-o clipită, datorită unei modalități de gândire greșite. A fost o lecție directă pe care am primit-o. Cel mai mare defect pe care-l am este mândria!”

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

P

P

 

Faza-meci-Astra-Botosani-1-1

Citește și: Astra Giurgiu și FC Botoșani, au terminat la egalitate în ultima partidă a etapei a 17-a

Luni, la Giurgiu, Astra și FC Botoșani au remizat, scor 1-1, în ultima partidă din etapa a 17-a. Cele două goluri au fost marcate de,...

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X