București, 21 Noiembrie 2018

Alexandru Chipciu: Dacă băteam acasă cu Muntenegru, la Ploiești, eram pe primul loc astăzi

Chipciu-nov-2018

Marți la Podgorica, selecționata României a reușit să câștige la limită cu Muntenegru, scor 1-0, ultima partidă din Liga C, grupa a 4-a, din Liga Națiunilor și să termine pe locul 2 al clasamentului, neînvinsă în cele 6 partide de calificare. Victoria nu a fost suficientă pentru introducerea în urna valorică C, pentru tragerea la sorți din 3 Decembrie. Golul victoriei de pe stadionul Gradski din Podgorica, a fost marcat de George Țucudean, pe finalul primei reprize, cu un șut din 25 metri, portarul echipei Muntenegru, Petković a scăpat mingea în plasă.  

În minutul 72, atacantul echipei Muntenegru, Janković a ratat un penalty, sau mai bine spus, Tătărușanu a apărat penalty-ul, mingea l-a nimerit în ochi, primind și asistență medicală după intervenție.

După meci, Alexandru Chiciu, unul dintre cei mai buni jucători ai Naționalei României, a declarat la televiziunea Pro TV, următoarele: „Am căzut în urna a 4-a pentru tragerea la sorți, dar dacă stăm să ne gândim și cine este în urna a 3-a, cum ar fi Bulgaria, Finlanda, Scoția. Dacă eram în urna 3 și jucam cu ele, echipe din urna a 4-a, cam același lucru este. Putem să avem ghinion să cădem și cu echipe mult mai puternice, fiind în urna a 3-a, dar vom vedea ce va fi la tragerea la sorți. Primele două urne sunt mai periculoase, întrucât am demonstrat că, cu ceilalți adversari ne putem lupta.”

„Am făcut o Ligă a Națiunilor bună, ținând cont de jucătorii care evoluează în Liga 1, mai ales, dacă băteam acasă cu Muntenegru, la Ploiești, eram pe primul loc astăzi și într-o grupă, cu o echipă superioară nouă, mă refer la Serbia. Credem că Naționala noastră, la nivelul care este fotbalul românesc, cred că ne-am făcut datoria. Ne-am ridicat pe teren la nivelul Serbiei, cu jucători mai buni, am făcut 2-2 la ei și cu posibilitatea să câștigăm în ultimele minute și un 0-0 acasă, pe care toată lumea l-a criticat, dar am jucat o repriză în 10 oameni. Trebuie să luăm lucrurile pozitive, vor veni și jucători de la U21 și să construim ceva”, a spus în încheiere Chipciu.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

P

P

 

Dunarea-Viitorul-0-1-et-14

Citește și: FC Viitorul și-a luat revanșa la Călărași, cu echipa Dunărea, cu același scor din meciul tur

Meciul disputat duminică la Călărași, din cadrul primei etape a returului, dintre Dunărea și FC Viitorul, s-a încheiat cu victoria echipei conduse de Gheorghe Hagi...

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X