București, 13 Septembrie 2016

ASA Tg. Mureș, învinge Dinamo, scor 2-1 și câștigă primele puncte după 7 etape

 

 

În ultimul meci al etapei a 7-a, disputat luni la Tg. Mureș, echipa locală ASA, a produs surpriza etapei, învingând Dinamo, scor 2-1, datorită dublei lui Ianis Zicu, din minutele 78 și 87.

Dinamo reușise să deschidă scorul în minutul 60, prin Rotariu. În ultimul minut de joc, Dinamo mai reușise să introducă balonul în plasă, dar golul a fost anulat, datorită unei poziții discutabile de ofsaid la Oliva, care se afla pe traiectoria balonului.

După acest joc, ASA câștigă primele trei puncte din campionat, dar mai are de recuperat încă trei puncte din penalizare, în timp ce Dinamo este la prima înfrângere.

Trebuie spus că Dinamo a fost la cârma partidei, a ratat cât se poate de mult, culminând cu ratarea penalty-ului din minutul 31, de către Gnohere.

Autorul dublei echipei mureșene, Ianis Zicu, a declarat la terminarea partidei, la postul TV Digi Sport, următoarele: "Ținând cont din situația din clasament, noi porneam cu a doua șansă. Nu ne permiteam pași greșiți, pentru că etapele se scurgeau și nu reușisem să facem niciun punct. În ultimele trei etape, cred eu că jocul nostru s-a îmbunătățit considerabil, inclusiv meciul de Cupa Ligii, a fost un meci destul de bun făcut de noi. Sperăm ca de acum înainte, să adunăm puncte și să ne salvăm de la retrogradare".

Autorul golului echipei Dinamo, Dorin Rotariu a spus: "Am ratat mult și ocaziile s-au răzbunat. Trebuie să analizăm, să ne gândim, pentru că nu este acceptabil să pierzi, după ce am condus cu 1-0. Am venit aici să câștigăm, am avut ocazii mari, am avut penalty-ul, deci nu s-a pus problema de jocul nostru. Sunt curios dacă a fost ofsaid la Nedelcearu, pentru că mie tare greu să cred că a fost ofsaid din corner. A picat greu această înfrângere, pentru că nimeni nu se gândea la un rezultat negativ, chiar și egal. Dacă arbitrul ne-o scoate din poartă, ce să facem, nu putem juca și împotriva arbitrilor".

Autor, Alexandru Neață